Bij de Burgemeester van Buiten doen veel kinderen hun eerste ervaringen met vuur maken op. Het is onze meest geboekte workshop!

Tegelijkertijd valt er veel te leren over vuur, het gebruik ervan maar ook de risico’s die er aan vast zitten, zoals verbranding, maar ook bijvoorbeeld bosbranden. Die risico’s leren de kinderen het beste door er zelf mee om te gaan. Dus ga met je kinderen vuur maken!

Ze leren wat er nodig is om vuur te maken, namelijk brandstof, zuurstof en een hittebron. Ze leren omgaan met een firesteel en een vuurslag. We laten ook vuurstenen zien en hoe ze werken. Ze leren hoe ze kunnen sprokkelen naar droge brandstof zelfs als het buiten nat is. Ze ontdekken dat tondel (heel ontbrandbaar materiaal) te vinden is in de natuur. Wanneer er sloten of een bos in de directe buurt van de bso is gaan we op zoek naar natuurlijke tondel die zij zelf gaan zoeken. Natuurlijk hebben we ook altijd tondel op voorraad!

Kinderen leren tijdens deze workshop ook goed samenwerken en letten op elkaars veiligheid. Voor deze workshop is het hard nodig dat er een medewerker van de locatie zelf een actieve rol opneemt voor de veiligheid en het goede voorbeeld. Zo vormen we samen een team!

 


 

Praktisch:

Geschikt voor
binnen
buiten

Leeftijd deelnemers
7 t/m 12 jaar

  • We nemen alle materialen zelf mee en zoeken samen met de kinderen rondom uw locatie nog naar wat brandbare materialen uit de natuur.
  • Minimaal afmeting buitenterrein 500×500 cm
  • We werken met kleine vuurschalen ∅32cm, waardoor grote vuren ontmoedigd worden.
  • Houdt rekening met lichte rookontwikkeling en speelgeluiden.

Data: In overleg

Duur: 60 minuten [verlengen mogelijk]

Kosten: € 295 

Groepsgrootte: maximaal 30 deelnemers per uur

 


Meerdere BSO locaties op 1 dag = 50% korting

Voor de grotere kinderopvang-organisaties, met meerdere vestigingen direct bij elkaar in de buurt, plannen we vaak workshops bij meerdere locaties op één dag. Omdat wij de instructeurs efficiënt kunnen plannen, kunnen wij de workshops scherp aanbieden.

Voor organisaties waar de bso activiteiten centraal worden geregeld, biedt dit het voordeel dat zij direct meerdere locaties kunnen regelen met Dhr. Strop Das van onze planning. Daarnaast behoort maandfacturatie tot de mogelijkheden.

Wij werken uitsluitend met gepassioneerde en gediplomeerde instructeurs, ieder met eigen specialisaties.

 

Dagtarief

Duur: 4x 60 minuten 

Kosten: € 590 

Groepsgrootte: maximaal 25 deelnemers per uur